" /> Kursinformation – STRESSRESILIENT
Kursinformation

Kursinformation

Om 6-veckors kursen


* skrolla ner för kommande kursstart *

Mamma-baby yogakursen är en lugn, öppen och välkomnande plats för dig att lära känna din kropp, ditt sinne och din lilla när ditt liv utvecklas till att rymma en helt ny människa. Vi börjar med en anpassad yogaklass för både mamma och bebis, följt av en cirkel där vi kan dela och lära oss av varandras erfarenheter, ledd av Ashley Renlund som är yogalärare, stresspedagog och tvåbarnsmamma.

Du behöver inte ha tidigare erfarenheter med yoga med men du ska ha slutat blöda efter förlossningen vid kursstart. Vi rekommenderar att din bebis har fyllt 2 månader vid kursstart (dock under RS-virus månader är rekommendationen minst 3 månader vid kursstart.)

Yogaprogrammet utgår med Hathayoga som bas och vi jobbar med lugna, stärkande yogarörelser för bäckenet, ryggen, axlarna och nacken. Vi varvar yogan med diskussionsämnen som rör föräldraskap såsom förändringar och förväntningar, och vi även övar på djupavslappning mellan varven. Ta med dig en filt, eller liknande till din baby att ligga på under klassen. Mattor, leksaker, bolstrar, mm finns på plats.

Vi håller en flexibel struktur under tillfällena så att du kan anpassa det efter ditt barns behov i stunden. Du behöver inga tidigare erfarenheter av yoga för att vara med men du ska ha slutat blöda efter förlossningen.

Du kanske känner en osäkerhet kring hur det kommer gå till att ha med sig ett spädbarn men alla barnets behov går att lösa på plats. <läs vad andra deltagare har skrivit om kursen>

Tema för träffarna


Vecka 1 – Yoga: Bäcken, Cirkel: Förväntningar

Vecka 2 – Yoga: Rygg, Cirkel: Förändring

Vecka 3 – Yoga: Bröstöppnare, Cirkel: Värderingar

Vecka 4 – Yoga: Ben, Cirkel: Jämställdhet och gränser

Vecka 5 – Yoga: Breath Work, Cirkel: Trötthet, oro och tidsbrist

Vecka 6 – Yoga: Massage, Cirkel: Självkänsla och Self-compassion

Kursen är ett samarbete med Studieförbundet Vuxenskola

Kommande kursstart


Mamma-Baby aug 30 aug – 4 okt 2023

Plats: “Studio 31” Litsvägen, 31 i Östersund (Studieförbundet Vuxenskolas lokal)
Kursperiod: 30 aug – 4 okt
Dag: onsdag
Tid: 10:00-11:45
Lärare: Ashley Renlund
Pris: 2000 kr
* 6 kurstillfällen

Har du rabattkod eller vill du föranmäla? mejla: ashley@stressresilient.se


Mamma-Baby Yoga 8 nov – 20 dec

Plats: Östersund
Kursperiod: 8 nov – 20 dec (ej vecka 50)
Dag: onsdag
Tid: 10:00-11:45
Lärare: Ashley Renlund
Pris: 2000 kr
* 6 kurstillfällen

Har du rabattkod eller vill du föranmäla? mejla: ashley@stressresilient.se

Vad andra har sagt om kursen


Jag älskade mixen mellan yoga och det sociala och att det var så enkelt att ha bebisen med! Jag kände mig alltid avslappnad efteråt.” -Anna med Mira (3må)

Jag uppskattade båda att få röra på kroppen men de fina samtalen och reflektionerna.” -Sandra med Cleo (3må)

Andningstekniker, självmassage, samt övningar med och för bebisarna tar jag med mig från kursen.” -Karolina med Ebba (3må)

Det bästa med Mamma-baby yoga var att få komma iväg och träffa andra mammor med barn i samma ålder. Fokusera på både mental och fysisk hälsa! Förutom att jag fick bra övningar efter en graviditet, fick jag känslan att jag går igenom samma saker som många andra men att det också är så olika hur mammalivet känns och blir.” – Erika med Lea (5 må)

”Jag var överraskad av hur lätt det var att ha min bebis med! Jag kunde slappna av och bara följa med. Ashley är jättebra på att ’go with the flow’ och anpassa kursen efter barnens behov.” -Frida med Melker (3må)

Om kursledaren


Ashley Renlund heter jag. Jag är professional stresscoach, cirkelledare, yoga- och meditationsinstruktör. Jag kommer från USA och har undervisat i yoga och meditation i över 13 år. Jag är tvåbarnsmamma och när jag inte springer, åker skidor, klättrar eller påta i trädgården driver jag StressResilient där jag stödjer, inspirerar och utbildar individer att skapa hållbara och väl fungerande liv genom kurser, workshops, samtal och cirklar. Med min akademiska bakgrund inom kommunikationsteori och som diplomerad stress- och avspänningspedagog brinner jag för personlig utveckling och mänskligt välbefinnande.

Kontakt


Ashley Renlund
0763205075
ashley@stressresilient.se
@mammababyyogaostersund